Hotel Opatija

idejni projekt rekonstrukcije i unutarnjeg uređenja hotela

autor projekta: Ruža Salopek

vizualizacije: Zdravka Dujam

Lokacija: Trg Vladimira Gortana 2, Opatija
Projekt: 2018.
Površina: 26.894 m2  

Današnji hotel Opatija bio je najstariji sanatorij u Opatiji, građen 1888. godine, poznat pod imenom Quisisana, okružen prostranim, romantičarski oblikovanim perivojem. U hotelu Quisisana odsjedali su mnogi uglednici i članovi carske obitelji, a u njemu se nalazila i prva opatijska ljekarna. Naknadnim dogradnjama i adaptacijama u drugoj polovici 20. stoljeća umanjene su mu arhitektonska i perivojna vrijednost. Zbog visoke kulturno povijesne i ambijentalne vrijednosti povijesnog hotela projektom se planira uspostava kvalitetnijeg stanja arhitektonskih i perivojnih struktura te podizanje kvalitete i opsega hotelske ponude za kategorizaciju 4* odnosno 5*.

Projektom je obuhvaćena:

· rekonstrukcija kompletnog postojećeg hotela uključujući smještajne kapacitete, recepciju, komunikacije, restoran s kuhinjom, prostore za osoblje, unutarnji bazen, wellness itd.

· rekonstrukcija i dogradnja istočnog dijela hotela izgrađenog 1968. godine

· građenje poluukopane garaže površine 9175 m² na 4 etaže

· građenje sjevernog aneksa hotela površine 1360 m² na 4 etaže

· građenje novog centralnog ulaza 130 m²

· dogradnja vanjskog dijela wellnessa / saune 355 m²

· građenje kompleksa vanjskih bazena na više nivoa s uređenjem terasa - sunčališta, bara s terasama i pergolama, objekta sa sunčalištem i spremištem te zelenih površina, ukupne površine 2000 m²

 

 

 

Projektni biro Vinski © 2016. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn